Сергію Удальцову відмовили в УДО


На думку адвоката опозиціонера, причиною відмови в УДО може бути той факт, що Удальцов не визнав свою провину. Крім того, за час перебування в колонії він отримав вісім стягнень і жодного заохочення.

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) відмовила опозиціонеру Сергію Удальцову в умовно-достроковому звільненні (УДЗ), повідомила у вівторок, 29 березня, захисник засудженого Віолетта Волкова.
"ФКУ ІК-3 УФСІН Росії по Тамбовської області не підтримує клопотання по УДО Удальцова", - написала вона в Twitter. За словами Волкової, рішення пов'язане з тим, що її підзахисний не отримав в колонії жодного заохочення, при цьому у нього вісім стягнень. Крім того, Удальцов і раніше не визнає своєї провини, що також є причиною відмови в УДО, вважає захисник.
Клопотання захисту Сергія Удальцова про умовно-дострокове звільнення розглядав у вівторок, 29 березня, Рассказовскій районний суд Тамбовської області.
Опозиціонери Сергій Удальцов і Леонід Развозжаєв Леонід Михайлович 24 липня 2014 року було засуджено Мосміськсудом до 4,5 років колонії загального режиму за звинуваченням в організації масових заворушень і підготовці до організації подальших заворушень на території РФ.