ВЦИОМ: Понад 70 відсотків жителів Москви економлять на продуктах


В умовах кризи в Росії продовжує зростати частка тих, хто економить на продуктах. У 2015 році це торкнулося більшості москвичів. Про різке падіння доходів населення раніше заявила віце-прем'єр РФ.

Дослідження Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), результати якого були опубліковані в четвер, 24 березня, показало, що 71 відсоток жителів Москви за останній рік став жити в режимі економії, при цьому 26 відсотків москвичів намагаються максимально урізати витрати.
Близько 40 відсотків опитаних в цілому по Росії і 44 відсотка москвичів виступають за субсидування малозабезпечених груп. За регулювання державою цін на продукти першої необхідності, навіть в разі їх можливого дефіциту, виступає 16 відсотків опитаних по країні і 13 - в Москві. Ще 23 відсотки росіян висловилися за більш активну позицію торгівлі та виробників в розробці системи знижок і зниження цін на продукти першої необхідності.
Напередодні, 23 березня, віце-прем'єр РФ Ольга Голодець заявила про стрімке падіння доходів росіян. Крім того вона вказала на диспропорцію середніх зарплат в різних галузях в Росії і пообіцяла, що держава підключиться до вирішення цієї проблеми.
За її словами, держава втрутиться в дискусію роботодавців і профспілок про проблему регулювання середніх зарплат.
За результатами іншого опитування, семеро з десяти росіян (71 відсоток) характеризують поточну ситуацію в економіці РФ як кризову.