Порошенко видав зброю збірній України з футболу


Президент України вибрав незвичайний подарунок для футболістів національної збірної

- за вихід у фінальну стадію Євро-2016 вони отримали іменну нагородну зброю.

Петро Порошенко нагородив іменною вогнепальною зброєю дев'ятьох футболістів збірної України, а також головного тренера збірної і президента Федерації футболу України, пишуть українські «Вести». За інформацією видання, такий подарунок був зроблений за вихід національної збірної до фінальної частини Євро-2016.
Відповідний указ президента датований ще 21 листопада 2015 року, він був опублікований напередодні у відповідь на запит українських ЗМІ. 22 листопада на офіційному сайті Порошенко з'явилася новина про зустріч президента з футболістами, в якій повідомлялося, що глава держави нагородив команду «пам'ятними подарунками».
В середині лютого в Україні розгорівся скандал, пов'язаний з тим, що міністр оборони країни видав ряду політиків нагородну зброю. Зокрема, Арсеній Яценюк отримав «улюбленця гангстерів» - пістолет-кулемет Томпсона і 203 патрони до нього.
У груповому етапі фінальної стадії турніру, яка відбудеться у Франції з 10 червня по 10 липня 2016 року, збірна України зустрінеться з командами Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.