Микола Меркушкин отримав подяку президента Росії


У п'ятницю, 25 березня, в Саранську проходить засідання Ради при повноважного представника президента в ПФО Михайла Бабича, присвячене розвитку в регіонах округу мережі автомобільних доріг та забезпечення безпеки дорожнього руху.

На початку засідання Михайло Бабич вручив губернатору Самарської області Миколі Меркушкину подяку президента Росії Володимира Путіна за оперативну організацію матеріальної і методичної допомоги містам і районам Кримського федерального округу в забезпеченні належного функціонування об'єктів комунального господарства та соціальної сфери.
Нагадаємо, налагоджувати зв'язки з Кримом губернія почала весною 2014 року, відразу після приєднання півострова до Росії. Згідно з розпорядженням уряду РФ Самарська область взяла шефство над Сакським районом республіки. Тоді ж Микола Меркушкин запропонував розробити «дорожню карту» допомоги району.
Одним з перших великих проектів, який був реалізований в рамках співпраці Сакського району і Самарської області, стала реконструкція меморіального комплексу Дев'яти Героїв Радянського Союзу в селі Геройське.
Меморіал реанімували за 2,5 місяці. І в червні 2014 року, напередодні святкування Дня Росії, відбулося його урочисте відкриття. На кошти благодійного фонду «Радість» і пожертвування Самарців (5 млн рублів) упорядкували територію навколо монумента танка Т-34, пофарбували бойову машину і оновили постамент, поклали тротуарну плитку на дорозі, що веде до меморіалу, побудували гранітну майданчик на могилах героїв.
За минулі два роки в рамках співпраці капітально відремонтована частина дитячих садків і сільських шкіл Сакського району. Навчальні заклади отримали нові меблі, оргтехніку, комп'ютери, ноутбуки, інтерактивні дошки, підручники і художню літературу. Капітально відремонтовано терапевтичне відділення Сакської районної лікарні.