Оприлюднено відео з відмовою Грабовського захищати росіянина


Військова прокуратура України стверджує, що відеозапис належить одному із затриманих за підозрою у вбивстві адвоката. На записі Грабовський говорить, що більше не буде представляти інтереси росіянина в суді.

Військова прокуратура України представила у вівторок, 29 березня, відеозапис, на якій Юрій Грабовський - колишній адвокат російського військового Олександра Александрова - погоджується припинити співпрацю зі своїм клієнтом. Як повідомив заступник генпрокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, запис зберігалася в "хмарному сервісі", зареєстрованому на ім'я одного з підозрюваних у вбивстві адвоката. За даними слідства, вона була зроблена за день до вбивства.
"Я, адвокат Грабовський Юрій Леонідович, обіцяю і зобов'язуюсь припинити надавати правову допомогу обвинуваченому Александрову Олександру Анатолійовичу в рамках кримінального провадження, яке перебуває в Голосіївському районному суді міста Києва. - Чому? - Тому що я вважаю неможливим його далі захищати у цій справі. - чому неможливим? Ви зрозуміли помилку? - Так, я зрозумів свою помилку. - Спасибі ", - звучить на записи розмову Грабовського з людиною за кадром.
Матіос зазначив також, що є ще подібні відео. Крім того, прокурор заявив, що в цій справі епізод з убивством адвоката не єдиний, проте відмовився розкривати деталі в інтересах слідства. За його словами, головним для військової прокуратури на даний момент є з'ясувати справжні мотиви злочину і обчислити замовників.
Грабовський зник 6 березня, а через майже три тижні, 25 березня, стало відомо, що його знайдуть мертвим в лісі в районі міста Жашків Черкаської області. За підозрою у вбивстві адвоката затримано двох осіб.