"Яндекс" попередив про політичні ризики для бізнесу в Росії


У звіті компанії говориться про "політично мотивовані" дії влади РФ і про "непередбачуваності" законів в країні. Серед ризиків "Яндекс" виділяє загострення відносин РФ з Україною і Туреччиною.

"Яндекс" попередив про політичні ризики для бізнесу в Росії. Компанія у вівторок, 22 березня, випустила звіт за підсумками 2015 року. Серед ризиків в ньому, зокрема, називаються "політично мотивовані" дії російської влади і "непередбачуваність" законів в країні.
"Російський парламент і уряд можуть прийняти непередбачувані, суперечливі або неоднозначні закони або норми, які можуть привести до значних негативних наслідків для нашого бізнесу, фінансового становища і результатів операцій", - говориться в звіті. У документі також зазначено, що бізнес в РФ може стати метою для фінансових груп і олігархів, які прагнуть "встановити контроль за допомогою економічного і політичного впливу або за допомогою державних зв'язків".
Серед ризиків компанія також виділила загострення відносин Росії з Україною і Туреччиною, конфлікт на Україні і пов'язані з ним санкції проти РФ. У розділі "Ризики" також говориться про погіршення економічної ситуації в Росії, падіння курсу рубля і цін на нафту.