Адвокат: Павленського звинуватили у знищенні культурної спадщини


Слідство перекваліфіковувало звинувачення проти Павленського. Сам художник просив судити його за підпал дверей будівлі ФСБ на Луб'янці за статтею "тероризм". Павленський залишиться під арештом до 5 квітня.

Слідство перекваліфікувала справу художника-акціоніста Петра Павленського про підпал дверей будівлі ФСБ на Луб'янці. Якщо спочатку справу було порушено за статтею про вандалізм за мотивами ідеологічної ненависті, то тепер художника судитимуть за знищення або пошкодження пам'яток культурної спадщини. Про це у вівторок, 29 березня, розповів ЗМІ його адвокат Дмитро Діндзе. При цьому нова стаття передбачає ту ж максимальну міру покарання у вигляді трьох років ув'язнення.
Адвокат не зміг розповісти ніяких подробиць, оскільки давав підписку про нерозголошення, а про сам факт зміни статті повідомив тільки завдяки тому, що про це заявив сам Павленський на суді по відеозв'язку.
Художник на засіданні суду також в черговий раз просив розглядати свої дії за статтею "тероризм". "Я вимагаю, щоб ви перекваліфікували справу на" тероризм ", а не прикривалися ширмою помилкового гуманізму. Все, я з вами більше не розмовляю, краще подивлюся на вас", - заявив Павленський в суді. Надалі він перестав відповідати на питання, вибравши "регламент мовчання", передає РАПСІ.
Крім того, суд продовжив арешт Павленський до 5 квітня, відхиливши апеляцію адвоката про зміну запобіжного заходу. Художник влаштував акцію з підпалом двері ФСБ 9 листопада і назвав її "Загроза".